Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Sosy

Dip z mięsa krabów na ciepło

Składniki: 230 g sera śmietankowego 200 g konserwowego mięsa krabów 2 łyżki posiekanej cebuli 2 łyżki pełnotłustego mleka 1 łyżeczka chrzanu 1/8 łyżeczka aromatyzowanej soli pieprz 1/3 szkl. posiekanych migdałów Sposób wykonania: Ser wymieszać z mięsem z krabów, mlekiem, cebulą oraz chrzanem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przełożyć masę do naczynia żaroodpornego . Następnie…

Sos musztardowy z soją

Składniki: 2 łyżki musztardy 2 łyżeczki sosu sojowego 1 jajko ugotowane na twardo 1 łyżka oleju 2 ag chudego twarożku 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka posiekanego szczypiorku Sposób przygotowania: Z jajka wyjąć żółtka, które rozgnieść widelcem razem ze, musztardą, twarożkiem i olejem. Doprawić do smaku sokiem z cytryny i sosem sojowym. Na sam…

Sos pomarańczowy

Składniki: ½ l soku z pomarańczy 1 łyżka posiekanej skórki pomarańczowej 1 łyżka likieru pomarańczowego 10 dag cukru Sposób przygotowania: Do soku dodać cukier oraz skórkę. Doprowadzić całość do wrzenia, wówczas wlać likier i dokładnie wymieszać. Na sam koniec przetrzeć przez sito. 

Sos zielony z zsiadłego mleka

Składniki: 1 szkl. zsiadłego mleka łyżka posiekanego szpinaku ½ łyzki posiekanego szczypiorku łyżka posiekanego koperku łyżka posiekanej natki pietruszki łyżka posiekanej nici selera sól cukier Sposób wykonania: Do zsiadłego mleka dodać szczypiorek, koperek, natkę pietruszki o nać selera oraz listki szpinaku. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem.