
Składniki:
- 250 ml gęstej śmietany
- 3 łyżki ostrej musztardy
- 1 jajko ugotowane na twardo
- 1 łyżka posiekanego koperku
- sól
- pieprz
- cukier

Składniki: filiżanka wina ryżowego 1 filiżanka śmietany 4 łyżki cukru sok z 1 cytryny szczypta soli pieprz olej Sposób wykonania: W rondelku na rozgrzanym oleju przesmażyć cukier, gdy powstanie karmel, wlewać stopniowo wino, sok z cytryny oraz śmietanę cały czas mieszając. Na małym ogniu doprowadzić do wrzenia i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 1 szkl. białego octu 6% 1 szkl. cukru trzcinowego 1 szkl. ketchupu 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki sosu Worcester Sposób wykonania: Cukier wymieszać z octem po czym podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając do rozpuszczenia się cukru. Wówczas dodać ketchup, sos sojowy oraz Worcester. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu…
Składniki: 3 plasterki ananasa ½ filiżanki kwaśnej śmietany 2 łyżki musztardy 2 łyżki octu 1 łyżeczka sosu sojowego ½ łyżeczki mielonego imbiru szczypta curry Sposób wykonania: Ananasa zmiksować z dodatkiem octu po czym dodać musztardę oraz śmietanę. Dokładnie wymieszać i dodać jeszcze sos sojowy oraz imbir. Ponownie wymieszać i przed podaniem posypać jeszcze curry.