Składniki: 3 ząbki czosnku 6 łyżek ketchupu 3 łyżki oleju sól sos tabasco Sposób wykonania: Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę po czym dodać do niego ketchup ora olej. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz taka ilością sosu tabasco aby sos wyszedł dość ostry.
Kategoria: Sosy
Sosy
Sos cebulowo-paprykowy
by Alina Kaszewska • • 0 Comments
Składniki: 1 cebula 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 5 łyżki oleju 2 łyżki octu winnego sól Sposób wykonania: Obraną cebulę zetrzeć na tarce po czym dodać do niej paprykę, olej ora Zocie winny. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą.
Sosy
Sos zielony pikantny
by Alicja Zygadło • • 0 Comments
Składniki: 1 cebula pęczek natki pietruszki pęczek koperku pęczek szczypiorku 2 łyżki octu winnego 2 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Następnie koperek, szczypiorek i natkę pietruszki drobno posiekać i dodać do cebuli. Skropić całość octem oraz olejem. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Sosy
Sos z konfitury morelowej
by Brygida Grygier • • 0 Comments
Składniki: 10 dag konfitury morelowej 2 łyżki nektaru morelowego 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oleju ½ łyżeczki curry szczypta soli szczypta pieprzu Sposób wykonania: Konfiturę morelowa wymieszać nektarem morelowym po czym dodać sok z cytryny oraz olej. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz curry.
Sosy
Sos z rokfora z koperkiem
by Maja Zaorska • • 0 Comments
Składniki: 10 dag rokfora 3 łyżki śmietanki łyżka soku z cytryny 2 łyżki oleju pęczek koperku pieprz Sposób wykonania: Do rokforu dodać śmietanę i dokładnie utrzeć po czym dodać sok z cytryny, olej oraz posiekany koperek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.