Składniki: 150 g jogurtu 50 g creme fraiche sok z 1 cytryny sól pieprz szczypta cukru Sposób wykonania: Do jogurtu dodać creme fraiche i dokładnie ze sobą wymieszać. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz cukrem.
Kategoria: Sosy
Sosy
Sos jogurtowy z gorgonzolą
by Waldek Gliniecki • • 0 Comments
Sosy
Sos śmietanowy ze szczypiorkiem
by Dorota Mac • • 0 Comments
Sosy
Sos cebulowo-miodowy
by Izabella Stefanek • • 0 Comments
Składniki: 3 łyżki octu winnego 4 łyki oleju 1 łyżeczka musztardy łyżeczka miodu 1 cebula sól pieprz Sposób wykonania: Olej wymieszać z musztardą i octem winnym. Nie przerywając ucierania dodawać stopniowo miód. Następnie dodać bardzo drobno posiekana cebulę. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Sosy musztardowe
Sos cebulowo musztardowy
by Karol Ciechomski • • 0 Comments
Składniki: cebula 2 ząbki czosnku łyżka majonezu łyżka musztardy łyżka soku z cytryny ½ pęczka natki pietruszki łyżka oleju ½ szkl. śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę oraz czosnek drobno posieka i wymieszać ze sobą. Następnie dodać jeszcze majonez, musztardę, olej oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość wymieszać i dodać jeszcze śmietanę. Doprawić do smaku sokiem…