
Składniki:
- 1/2 cebuli
- 4 korniszony
- po 1/4 strąka czerwonej i zielonej papryki
- 2 ugotowane i posiekane żółtka
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki śmietany
- łyżka keczupu
- sól, słodka papryka

Składniki: 200 ml majonezu 50 ml keczupu średnia cebula 2 jaja ogórek konserwowy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Jaja ugotować na twardo. Ogórek, jaja i cebula pokroić w kostkę. Majonez z keczupem ubić trzepaczką, dodać pokrojone dodatki, przyprawić i wymieszać. W słoiku można przechowywać do 4 dni. Używa się do przystawek mięsnych (pasztetów zapiekanych w cieście),…
Składniki: majonez- 6 łyżek keczup- 3 łyżki sok z 1/2 pomarańczy (+skórka) sos tabasco sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wymieszać składniki. Dodać przyprawy. Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Olga Szałata