Składniki: 80 dag ugotowanych szparagów ½ szkl. orzechów włoskich 2 łyżki zielonej natki pietruszki sos tatarski Sposób wykonania: Szparagi pokroić na mniejsze kawałki. Następnie dodać do nich orzechy oraz posiekaną natkę pietruszki. Na koniec polać sosem tatarskim. Całość delikatnie przemieszać.
Kategoria: Sałatki
Sałatki
Sałatka z groszku, pieczarek i jajek
by Ewa Bartkiewicz • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka zielonego groszku 30 dag pieczarek 2 jajka ugotowane na twardo 1 pęczek szczypiorku majonez sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki zalać wrzątkiem i gotować około minuty. Następnie groszek odcedzić, szczypiorek posiekać a jajka i pieczarki pokroić na plasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na sam koniec dodać…
Sałatki
Sałatka z buraczków, jabłka i fasoli
by Żaneta Michalec • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka białej fasoli 1 puszka buraczków 1 cebula 1 jabłko majonez sól pieprz Sposób wykonania: Fasolkę oraz buraczki odcedzić, wymieszać ze sobą. Następnie dodać posiekaną cebulę oraz jabłko pokrojone w kostkę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem po czym wmieszać jeszcze majonez. Wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Sałatki
Sałatka z bakłażanów i konserwowej papryki
by Beata Kłak • • 0 Comments
Składniki: 40 dag bakłażanów 20 dag papryki konserwowe 3-4 kiszone ogórki 2-3 łyżki oliwy majonez posiekany koper cukier curry sól pieprz Sposób wykonania: Bakłażany pokroić w kostkę, którą podsmażyć na rozgrzanej oliwie. W między czasie obrane ogórki pokroić w paseczki a paprykę w kostkę. Bakłażany ostudzić po czym dodać paprykę, ogórki oraz posiekany koperek. Na…
Sałatki
Sałatka z buraków i ziemniaków z kapustą
by Hanna Głuch • • 0 Comments
Składniki: 40 dag buraków 30 dag kwaszonej kapusty 30 dag ziemniaków 1 szkl. ugotowanej drobnej fasoli 1 cebula 6 łyżek oleju 1 łyżka startego chrzanu 3 łyżeczki cukru 2 łyżeczki natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Ugotowane buraki pokroić w kostkę. Ziemniaki również ugotować i pokroić w koskę. Cebulę poszatkować a kapustę poszatkować. Wszystkie warzywa…