Składniki: 1 główka zielonej sałaty 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka oleju sojowego 1 łyżeczka soku z cytryny sól Sposób wykonania: Sałatę poszatkować na wąskie paseczki. Dodać do niej posiekany koperek. Dokładnie wymieszać i polać sokiem z cytryny wymieszanym z olejem oraz solą.
Kategoria: Sałatki
Sałatki
Sałatka ja jabłek
by Karol Kęski • • 0 Comments
Składniki: 4 jabłka 1 łyżka octu winnego cukier sól Sposób wykonania: Obrane jabłka pokrajać na ćwiartki, skropić je octem winnym aby nie ściemniały. Doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Sałatki
Sałatka z wędzonego dorsza
by Dorota Prokopiuk • • 0 Comments
Składniki: 1 kg wędzonego dorsza 2 cebule 5 konserwowych ogórków 1 szkl. majonezu sok z cytryny 1 pomidor sól Sposób wykonania: Dorsz obrać z ości i ze skóry po czym podzielić go na drobne cząstki. Dodać do niego ogórka pokrojonego w kostkę oraz cebulę pokrojoną w piórka. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą…
Sałatki
Sałatka z selerów i jabłek
by Edyta Domagała • • 0 Comments
Składniki: 50 dag jabłek 25 dag selera ½ pęczka posiekanej natki pietruszki 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich sok z cytryny 3 łyżki śmietany sól cukier pieprz Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić w słupki, które skropić sokiem z cytryny. Następnie seler zetrzeć na tarce i również skropić sokiem z cytryny. Do jabłka i selera dodać orzechy…
Sałatki warzywne
Sałatka z grillowanych warzyw
by Karolina Buchta • • 0 Comments
Składniki: 250 g zielonych szparagów 3 cukinie 3 papryki 1 bakłażan 3 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku sól pieprz 100 g pomidorów 5 łyżek oliwy 2 łyżki octu balsamicznego garść poszarpanych liści bazylii Sposób wykonania: Ze szparagów odciąć zdrewniałe końce po czym włożyć je na 2 minuty do osolonego wrzątku, wówczas je odcedzić i przelać…