Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Sałatki

Witamy w naszej kolekcji ponad 3300 przepisów na sałatki. Co więcej pisać zapraszamy do obejrzenia kolekcji na pewno znajdziesz tutaj coś dla siebie.
Najlepsze sałatki to takie które zawierają nawzajem uzupełniające się smaki i tekstury, mogą być dodatkiem do innych dań ale mogą też być daniem samym w sobie. Wielkie sałatki potrafiące zastąpić cały obiad, wliczając w to mięso i wszystkie warzywa potrzebne w diecie. Sałatki są wspaniałym źródłem witamin i błonnika a także wielu składników mineralnych.
Dla mnie latem wielka sałatką z grillowanym mięsem (np z resztkami z dnia poprzedniego), zielonymi warzywami czasami z owocowymi dodatkami, to jeden z lepszych posiłków.
Zapraszamy więc do oglądania naszej kolekcji sałatek ale przede wszystkim do ich przyrządzania!

Sałatka z kiełbasy, ziemniaków i ogórków

Składniki: 200 g kiełbasy 2-3 ziemniaki 2 ogórki kiszone 2 marchewki 4 łyżki zielonego groszku 2 łyżeczki musztardy 1 szkl. majonezu sól pieprz cukier Sposób wykonania: Marchewki oraz ziemniaki ugotować po czym odcedzić, obrać i pokroić w plasterki. Następnie kiełbasę pokroić w kostkę a ogórki w plasterki i dodać do ziemniaków i marchewki. Dodać jeszcze…

Sałatka rosyjska

Składniki: 200 g szynki 4 ziemniaki 2 marchewki 1 szkl. groszku konserwowego 5 grzybów 2 ogórki kiszone 1 jabłko 1 seler ½ szkl. majonezu sól Sposób wykonania:Ziemniaki ugotować.W między czasie resztę składników pokroić w drobną kostkę.Ugotowane ziemniaki odcedzić, pokroić i dodać do reszty razem z groszkiem.Na koniec dodać majonez.Całość delikatnie przemieszać i doprawić do smaku…

Sałatka z kiełbasy i sera

Składniki: 250 g kiełbasy 150 g żółtego sera 3 ogórki konserwowe 2 ząbki czosnku 1 szkl. majonezu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól cukier Sposób wykonania: Kiełbasę pokroić w paseczki. Następnie ser oraz ogórki zetrzeć na tarce i połączyć z kiełbasą Czosnek rozgnieść i połączyć razem z majonezem. Doprawić do smaku solą oraz cukrem i…

Sałatka z buraków z serem i czosnkiem

Składniki: 4 buraki 200 g żółtego sera 4 ząbki czosnku ¾ szkl. majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Buraki ugotować po czym obrać i pokroić w słupki. Następnie czosnek posiekać i dodać go do buraków razem z majonezem. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem posypać startym serem. Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie…