Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Sola i Flądra

Sola w cieście piwnym

Składniki: 250 g mąki, 3 żółtka, 2 łyżki oleju, 1 l mocnego piwa, 3 białka, sól, 4 filety z soli, pieprz, 2 łyżki mąki. tłuszcz do głębokiego smażenia, 1 cebula,1 por, 60 g schłodzonego masła, 1/8 l wywaru rybnego    Sposób przyrządzenia:   Mąkę dokładnie wymieszać z żółtkami, olejem i 450 ml piwa. ciasto odstawić na…

Sola pieczona w migdałach

 

Składniki:

 

  • 125 g dzikiego ryżu,
  • 60 g posiekanych migdałów,
  • 2 łyżki otrębów pszennych,
  • 4 łyżki mąki,
  • sól, pieprz,
  • 2 białka,
  • 4 filety z soli,
  • 1 łyżka octu winnego,
  • 1 łyżka oleju,
  • 400 g przebranego szpinaku,
  • 2 jabłka z czerwoną skórką pokrojone w ósemki,
  • 1 starta marchewka   

 

Flądra w jarzynach

Składniki: 40 dag filetów z flądry 2 łyżki soku z cytryny po 10 dag porów i marchewki 200 ml rosołu 8 dag makaronu wstążki 10 dag selera naciowego 100 ml mleka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła 1 łyżka koperku Produkty Kamis: szczypta papryki ostrej Kamis szczypta czosnku Kamis do smaku 1,5 łyżki musztardy…