Składniki: 250 g mąki, 3 żółtka, 2 łyżki oleju, 1 l mocnego piwa, 3 białka, sól, 4 filety z soli, pieprz, 2 łyżki mąki. tłuszcz do głębokiego smażenia, 1 cebula,1 por, 60 g schłodzonego masła, 1/8 l wywaru rybnego Sposób przyrządzenia: Mąkę dokładnie wymieszać z żółtkami, olejem i 450 ml piwa. ciasto odstawić na…
Kategoria: Sola i Flądra
Sola i Flądra
Sola pieczona w migdałach
by Bahus • • 0 Comments
Sola i Flądra
Zupa rybna z fasolą
by Bahus • • 0 Comments
Sola i Flądra
Flądra w jarzynach
by Hanna Grycz • • 0 Comments
Składniki: 40 dag filetów z flądry 2 łyżki soku z cytryny po 10 dag porów i marchewki 200 ml rosołu 8 dag makaronu wstążki 10 dag selera naciowego 100 ml mleka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła 1 łyżka koperku Produkty Kamis: szczypta papryki ostrej Kamis szczypta czosnku Kamis do smaku 1,5 łyżki musztardy…
Sola i Flądra
Sola faszerowana
by marek • • 0 Comments
Składniki: (6 porcji) Sola filet – ok. 1 kg Cetfish – 300 g Krewetki – 200 g Marchew – 250 g Por – 100 g Szpinak św. – 2 pęczki Koniak Martell – 150 ml Pieprz biały – do smaku Sól – do smaku Ziemniaki – 800 g Śliwka – 700 g Porto – 100…


-300x224.jpg)
.jpg)