Składniki: mango 1 sztuka pomarańcze 2 sztuki cukier 2 łyżki kandyzowana skórka pomarańczowa 5 dag Sposób przyrządzenia:Mango należy cieniutko obrać ze skórki, miąższ zaś pokroić na cząstki,owoce ułożyć na talerzykach, z pomarańczy należy wycisnąć sok, cukierwsypać na patelnię, podgrzewać cały czas mieszając, aż cukier nabierzejasno brązowego koloru, wówczas należy dodać sok z pomarańczy. Całośćgotować do…
Kategoria: Owoce egzotyczne
Banany
Bananowa przyjemność
by albertos • • 0 Comments
Składniki: banan 1 sztuka mleko 1 szklanka cukier waniliowy 1 łyżeczka lody waniliowe 15 dag czekolada w proszku Sposób przyrządzenia:Banana należy obrać ze skórki i pokroić w plasterki, następnie wrzucićdo blendera. Dodać do niego mleko, cukier waniliowy oraz lody, wszystkodokładnie zmiksować. Od razu należy przelać do szklaneczek koktajlowychi podawać. Z wierzchu można posypać sproszkowaną czekoladą.…
Banany
Banany w naleśnikowym cieście
by albertos • • 0 Comments
Składniki: banany 6 szt. mąka 1/2 szklanki jajka 2 szt. mleko 4 łyżki cukier 4 łyżki wiórki kokosowe 1/2 szklanki masło 3 łyżki Sposób przyrządzenia:Całe jajka, mąkę pszenną, tłuste mleko i biały cukier należy dokładnieze sobą wymieszać. Umyte i obrane banany należy przekroić na połówki, apóźniej wzdłuż. Banany należy panierować w cieście, a następnie obtaczaćw…
Banany
Pieczone bananki
by albertos • • 0 Comments
Składniki: banany 4 szt ser żółty ostry 15 dag masło 1 łyżka cynamon 0,5 łyżeczka Sposób przyrządzenia Banany należy przekroić na połówki wzdłuż, następnie usmażyć je na maśle ozgrzanym na patelni. Po usmażeniu banany należy ułożyć w niewielkim aczyniu żaroodpornym, następnie przykryć je plastrami sera. Po czym posypać białym cukrem i odrobiną cynamonu. Banany należy zapiekać worącym piekarniku,…
Banany
Pychotka bananowa
by albertos • • 0 Comments
Składniki banan 1 sztuka rum 1,5 kieliszka cukier 1,5 łyżeczki cynamon szczypta lody waniliowe 2 gałki rodzynki 5 dag Sposób przyrządzeniaBanany należy umyć, następnie obrać je ze skórki i ułożyć na foliialuminiowej. Posypać go cynamonem i cukrem i zawinąć dłuższe brzegi nagórze i zamknąć jeden bok powstałego rulonu a drugim bokiem wlać rum izamknąć. Piec…