Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Ananas

Smażone ananasy

Składniki ananas 1 puszka polewa czekoladowa 1 op orzechy włoskie 180 dag Sposób przyrządzeniaAnanas należy wyjąć z puszki i położyć na sitku w celu odcieknięcia, poodcieknięciu należy podsmażyć je z obu stron. Gotową polewę czekoladowąnależy rozpuścić w gorącej wodzie. Ananasy po usmażeniu należy wyłożyćna przygotowany wcześniej talerz, a następnie zalać polewą czekoladową,po czym posypać posiekanymi…

Ananas z grilla z lodami

Składniki: ½ ananasa 2 łyżki oleju 3 szkl. karmelowych lodów sól pieprz Sposób wykonania:Ananasa pokroić w plastry, które skropić olejem i oprószyć solą oraz pieprzem.Następnie trzymać go na rozgrzanym grillu do momentu, aż nabierze złotego koloru, wówczas pokroić go na małe kawałeczki.W między czasie lody włożyć do pucharków i posypać kostkami ananasa. Przepis nadesłany na…

Owoce egzotyczne – Ananas

Pochodzi z Ameryki Południowej, z wyżynnych oraz górzystych obszarów Brazylii i Paragwaju. W porównaniu z innymi owocami odkryto go późno. Najprawdopodobniej pierwszym Europejczykiem, który spróbował ananasa, był Kolumb, kiedy w 1493 roku dopłynął do Gwadelupy. Stamtąd w 1514 roku ananasy sprowadzono do Hiszpanii, a pod koniec XVI wieku stały się znane także we Włoszech, Anglii, Francji oraz na Jawie i w Indiach, gdzie – podobnie jak u nas chleb – ananas był uważany za symbol gościnności. W 1838 roku dzięki misjonarzom luterańskim pierwsza sadzonka ananasa dotarła z Indii do Australii.