Składniki: 20 krążków ze świeżego lub konserwowego ananasa 1 szklanka wiórek kokosowych Sposób przyrządzenia: Wiórka kokosowe lekko wyprażyć na suchej patelni. Krążki ananasa obtoczyć w wyprażonych wiórkach, odkładać na kuchenny papierowy ręcznik, pozwolić aby sok lub zalewa wyschły, a wiórka przywarły do krążków owocu.
Kategoria: Ananas
Ananas
Ananas z grilla
by Karina Zawiślak • • 0 Comments
Składniki: 1 świeży ananas 1 łyżka rumu 1 łyżka otartej z cytryny skórki Marynata: 1 łyżka oliwy ¼ łyżeczki mielonych goździków 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżeczki miodu Sposób przyrządzenia: Ananasa oczyścić, pokroić w plastry. Składniki marynaty zmiksować. Plastry ananasa posmarować marynatą, odstawić na kilkanaście minut. Piec na dobrze nagrzanym…
Ananas
Grillowany ananas z kokosem
by Anna Gil • • 0 Comments
Składniki: ½ dojrzałego ananasa 3 łyżki ciemnego rumu 1 łyżka brązowego cukru ¼ szkl. wiórków kokosowych Sposób wykonania:Obranego ananasa pokroić na grube plastry, które skropić rumem po obu stronach i posypać cukrem. Układamy ananasa na ruszcie i grillujemy około 10 minut w trakcie przewracając na drugą stronę aby równomiernie się opiekł.Przed podaniem posypać wiórkami koksowymi.
Ananas
Lody ananasowe
by Iza Brzezińska • • 0 Comments
Składniki: 1 ½ szkl. cukru 100 g ananasa 1 cytryna 3 szkl. wody Sposób wykonania:Wodę z dodatkiem cukru zagotować, wówczas dodać startego ananasa oraz sok z cytryny.Całość dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia.Następnie przelać do formy i wstawić do zamrażalnika.
Ananas
Ananasy w likierze
by albertos • • 0 Comments
Składniki ananas 1,5 szt. masło 1,5 łyżki cukier brązowy 4 łyżki likier kokosowy 6 łyżek wiórki kokosowe 4 łyżki jogurt naturalny 1,5 opakowania Sposób przyrządzeniaAnanasa należy dobrze umyć, następnie obciąć górną jego część. Ananasanależy podzielić na około 8- 10 części, przecinając go całego wzdłuż.Masło należy roztopić na rozgrzanej patelni, następnie dodać do niegocukier i dokładnie…