Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Krewetki

Krewetki z grzybami Tinci

Składniki: – 0,5 kg obgotowanych, obranych krewetek, – 250 g pieczarek, – 250 ml śmietany lub mleka, – 2 łyżki irlandzkiej Whiskey, – 50 g masła, – 25 g mąki – sól i pieprz Wykonanie: Stopić masło w rondlu, usmażyć pokrojone pieczarki do miękkości i trzymać w cieple. Mąkę zmieszać dokładnie z pozostałym w rondlu…

Krewetki z fasolą szparagową

Składniki: – 10 dag mrożonych krewetek (bez pancerzyków), – 15 dag fasolki szparagowej (świeżej, mrożonej lub konserwowej), – 3 cienkie plasterki świeżego imbiru lub ćwierć łyżeczki do kawy sproszkowanego, – łyżka wiórków kokosowych, – ząbek czosnku, – 3 łyżki bulionu, – łyżka oleju, – pieprz, sól Wykonanie: Fasolkę ugotować i osączyć na sitku. Czosnek jak…

Krewetki z ryżem na gorąco

Składniki:

– 40 dag krewetek mrożonych,
– 4 łyżki oleju,
– 2 cebule,
– natka selera,
– ząbek czosnku,
– zielona papryka,
– 5 dojrzałych pomidorów,
– łyżeczka słodkiej papryki,
– liść laurowy,
– tymianek,
– 2 krople sosu tabasco,
– 25 dag ryżu (2 torebki),
– sól