Składniki: – 0,5 kg obgotowanych, obranych krewetek, – 250 g pieczarek, – 250 ml śmietany lub mleka, – 2 łyżki irlandzkiej Whiskey, – 50 g masła, – 25 g mąki – sól i pieprz Wykonanie: Stopić masło w rondlu, usmażyć pokrojone pieczarki do miękkości i trzymać w cieple. Mąkę zmieszać dokładnie z pozostałym w rondlu…
Kategoria: Krewetki
Krewetki
Omlet z krewetkami
by Tinca • • 0 Comments
Krewetki
Krewetki z fasolą szparagową
by Tinca • • 1 Comment
Składniki: – 10 dag mrożonych krewetek (bez pancerzyków), – 15 dag fasolki szparagowej (świeżej, mrożonej lub konserwowej), – 3 cienkie plasterki świeżego imbiru lub ćwierć łyżeczki do kawy sproszkowanego, – łyżka wiórków kokosowych, – ząbek czosnku, – 3 łyżki bulionu, – łyżka oleju, – pieprz, sól Wykonanie: Fasolkę ugotować i osączyć na sitku. Czosnek jak…