
Skład:
- 50 dag polędwicy wołowej,
- 25 dag pieczarek,
- 1 cebula,
- 3 łyżki oleju,
- 130 ml śmietany,
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki,
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
- 1 łyżka mąki, natka pietruszki,
- sól i pieprz.

Skład: 1 stek o wadze 750 g 3 łyżki oliwy łyżeczka soli łyżeczka czarnego pieprzu 1\2 łyżeczki tymianku 2 szalotki 1\4 litra białego wytrawnego wina 5 łyżek musztardy Dijon 3 łyżki gęstej śmietany szczypta pieprzu cayenne Sposób przyrządzenia: Mięso smażyć na oleju przez 10 minut. Następnie posolić popieprzyć i posypać tymiankiem, owinąć w folię aluminiową…
Skład: 1,2 kg wołowiny na gulasz w kawałkach 2,5 do 3 cm 2 łyżeczki oleju roślinnego 2 duże pokrojone w drobną kostkę cebule, 4 ząbki czosnku, zmiażdżone 1/2 l rosołu wołowego 1 szklanka łagodnego lub średnio pikantnego sosu chili 1 średnia cukinia pokrojona w cienkie plasterki 4 łyżeczki mąki kukurydzianej , rozpuszczonej w 1/4 szklanki…
Składniki: – Wołowina pieczeniowa – Boczek wędzony lub inna wędzonka – Ogórek kiszony – Żółty ser – Mąka kartoflana – Śmietana Przyprawy: – Pieprz zielony cały – Pieprz ziołowy – Sól – Kostka rosołowa Wykonanie: Prace zaczynamy od zalania gorącą wodą zielonego pieprzu. Zalany pieprz nakrywamy spodeczkiem i odstawiamy na bok. Umytą i osuszoną wołowinę…
Skład: 50dag mięsa wołowego, 20dkg kiszonej kapusty papryka, 2 łyżki mąki 2 łyżka smalcu 1 cebula, 1/2 szklanki śmietany sól, pieprz, Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę. Przyprawić, obsmażyć na rumiano. Przełożyć mięso do rondla z zeszkloną cebulą pokrojoną w kostkę i papryką, podlać szklanka wody, dodać wypłukaną kapustę kiszoną, dusić pod…