Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Wołowina

Pieczeń wołowa pychotka

Składniki: 2 kg mięsa wołowego z udźca lub krzyżowa z kostkami 5 dużych cebul marchew brokuły ziemniaki masło oliwa z oliwek mąka 1 łyżka cukru liść laurowy ziele angielskie sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso przeznaczone na pieczeń dokładnie umyć, wysuszyć. Cebulę obrać, pokroić w plastry, obłożyć nimi mięso i odstawić na kilka godzin do lodówki.…

Befsztyk pychotka

Składniki: 50 dag polędwicy (środkowej) 5 dag masła łyżka oliwy z oliwek gęsta dobra śmietana zielone szparagi ryż sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ryż ugotować w duzej ilości wody, odcedzić, pozostawić w cieple. Mięso pokrajać na porcje, rozbić lekko dłonią. Nadać nożem okrągłą formę, posmarować oliwą, lekko posolić. Natomiast, aby mięso z solą nie leżało długo,…

Zrazy wołowe zawijane

Składniki: 5 zrazów wołowych kwaszone ogórki cebule 5 plastrów wędzonego boczku sól, pieprz  smalec 1 łyżka mąki 3 łyżki śmietany Sposób przyrządzenia: Mięso rozbić na płaty, posypać pieprzem i solą, ogórki pokroić wzdłuż, cebulę obrać przekroić wzdłuż, rozdzielić na pojedyncze płatki. Na mięsie układać plastry boczku, ogórka i cebuli, zwinąć, związać białą bawełnianą nitką. Obsmażyć…

Befsztyk tatarski

Składniki: •  40 dag polędwicy wołowej lub młodej wołowiny na zrazy •  6 żółtek •  2 cebule •  2 ogórki konserwowe •  kilka marynowanych grzybków •  ostra mielona papryka •  płynna przyprawa do zup •  pęczek szczypiorku •  sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso oczyścić z błonek i zmielić.Dodać kilka kropli przyprawy do zup, trochę soli…