Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Karkówka

Pieczony karczek

Składniki: 1 karczek czosnek 3 ząbki do szpikowania i 4 ząbki do marynowania sól zmiękczająca mięso kieliszek wódki 2 łyżki miodu Produkty Kamis: przyprawa do mięsa wieprzowego Kamis Sposób przygotowania: Karczek naszpikować czosnkiem, natrzeć marynatą sporządzoną z miodu, czosnku, soli, przyprawy Kamis i wódki, zawinąć w folię spożywczą włożyć do lodówki na 24h. Nagrzać piekarnik…

Karkówka Pawie oczko

Cykl – przepisy mistrzów Składniki: karkówka szynka parmeńska cukinia primerba włoska pomidory papier ryżowy kapusta zasmażana młode ziemniaki dip z sera papryka peperoni cukinia Sposób przyrządzenia: Karkówkę rozbić, przyprawić, posmarować primerbą włoską, wyłożyć plastrami cukinii. Pierś kurczaka nadziać papryką i śliwkami. Całość zawinąć w roladkę. Roladkę zawinąć w szynkę parmeńską i wygrillować. Podawać na wygrillowanych…

Karczek faszerowany czosnkiem

Składniki : 1 1/2 kg karczku wieprzowego , 2 główki czosznku , 2 cebule , 2 marchewki, sól,pieprz,jarzynka,papryka mielona słodka . Sposób pryrządzenia: Mięso natrzeć przyprawami , obłożyć plastrami cebuli i pozostawić w chłodnym miejscu na 12 godzin.Następnie długim nożem zrobic w mięsie otwory na wylot , nakłuwając wzdłuż włókien i wkładac do nich całe…

Karczek pieczony z małymi cebulkami

Karczek wieprzowy jest doskonałym mięsem do pieczenia, można go przyżądzić na wiele sposobów ja podaję jeden z nich. Składniki: – Karczek wieprzowy z tucznika bez kości /ok. 1,7 kg / – Małe cebulki 0.5 kg – Czosnek 2 główki – Oliwa z oliwek – Wegeta – Sproszkowana ostra papryka Wykonanie: Oczyszczony karczek nacinamy ostrym nożem…