.jpg)
Składniki:
- 30 dkg wątróbki
- 10 dkg surowego boczku
- 1 drobno pokrojona cebula
- 1 mała, namoczona i odciśnięta bułeczka
- olej
- tarta bułka
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz, majeranek do smaku
.jpg)

Składniki: 8 sprawionych przepiórek Marynata: 2 łyżki oliwy 1 drobno posiekana cebula 3 drobno posiekane ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej naci pietruszki lub kolendry ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego 1 łyżeczka glutaminianu sodu lub soli Sposób przyrządzenia: Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Tuszki przepiórek dokładnie umyć osuszyć natrzeć marynatą, na kilka godzin odłożyć do lodówki. Aby ułatwić…
-300x300.jpg)
Składniki:
.jpg)

Składniki: 1 sprawiony królik 50 dkg suszonych śliwek 2 szklanki sosu pomidorowego 3 łyżki oleju Marynata: 1 szklanka octu 3% 6 rozgniecionych ząbków czosnku 1 liść laurowy 2 łyżki posiekanej naci pietruszki cukier mielony cynamon do smaku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Tuszkę królika umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Składniki marynaty wymieszać w rondlu, doprowadzić do…

Składniki: 1 sprawiony królik 12 pomidorów koktajlowych 2 obrane, pokrojone cebule 2 rozgniecione w prasce ząbki czosnku ½ szklanki czerwonego, wytrawnego wina oliwa 1 łyżka ulubionych posiekanych ziół sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Tuszkę królika umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić, odstawić w chłodne miejsce na 60 minut. Przygotować marynatę. 4 łyżki oliwy wymieszać z czosnkiem,…