Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Cielęcina

Sznycle po wiedeńsku

  Składniki: – 400 g udźca – 2 łyżki masła – łyżka oliwy – jajo – 2 łyżki mąki – 2 łyżki tartej bułki – sól – pieprz Wykonanie: Mięso umyj, wykrój i uformuj sznycle, lekko je rozgnieć, po czym posyp solą i pieprzem. Panieruj w mące, jajku i bułce tar[ej. Na patelni rozgrzej masło…

Sznycle cielęce z pieczarkami

 Składniki: 4 porcje: – 40 dag górki cielęcej – 25 dag pieczarek – cebula – 3 łyżki masła – łyżka oleju – pół szklanki śmietany 12-proc. – ząbek czosnku – natka pietruszki – sól, pieprz  Wykonanie: Mięso umyj, osusz, oczyść z tłuszczu i pokrój na 4 kotlety. Czosnek obierz, przekrój i natrzyj nim z obu…

Zrazy cielęce zawijane po polsku

Składniki: 50 dag cielęciny bez kości, 2 dag mąki, tłuszcz, 150 ml śmietany, 5 dg bułki czerstwej, 8 dg cebuli, łyżka tartej bułki, 2 dg rodzynek, zielenina, żółtko, sól, pieprz Sposób wykonania: Mięso umyć, zdjąć błonę, pokroić ukośnie na 4 porcje, rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą na cienkie płaty. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, usmażyć. Bułkę…