Składniki: 1 1 kg owoców kaliny szklanka wody miód i cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Z umytych owoców wytłoczyć sok, odstawić. Wytłoki zalać szklanką wody, zagotować, schłodzić do temperatury około 40 stopni C dodać cukier i miód, mieszać aż się rozpuszczą, przecedzić, połączyć z sokiem, schłodzić.
Kategoria: Koktajle i Shake
Koktajle i Shake
Koktajl czekoladowy Karola
by Karol Dębiński • • 0 Comments
Koktajle i Shake
Koktajl jagodowy Karola
by Karol Dębiński • • 0 Comments
Koktajle i Shake
Oranżada
by Gosia Wlazło • • 0 Comments
Składniki: 2 kg pomarańczy 1 cytryna 5 łyżek cukru 800 ml wody gazowanej Sposób wykonania: Owoce i wodę wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie 1 pomarańcze razem ze skórką pokroić na plasterki. Z pozostałych pomarańczy i cytryny wycisnąć sok i przelać go do dzbanka. Dolać wody aby płynu wyszło około 1,5l. Wrzucić…
Koktajle i Shake
Napój żurawinowy
by Kinga Wąsowicz • • 0 Comments
Składniki: 500 g żurawin 200 g cukru 2 łyżki miodu Sposób wykonania: Oczyszczone żurawiny rozgnieść po czym zalać 1 litrem wrzącej wody. Wsypać jeszcze cukier, wymieszać i trzymać na małym ogniu około 5 minut. Po tym czasie całość przetrzeć przez sito. Następnie dodać miód, wymieszać i wstawić do lodówki na 2 godziny.