Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Pieczarki

Faszerowane pieczarki

Składniki: • 8 dużych pieczarek o zamkniętych kapeluszach • sok z 1 cytryny • cebula • 3 łyżki masła • 10 dkg krabów • kilka kropli sosu Worcester • 4 jaja • 1 opakowanie sera mozzarella • sól • łyżeczka koperku • pieprz biały Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić. Nóżki ostrożnie wykręcić z kapeluszy. Grzyby i…

Pieczarka.

Jej biały, później żółknący, jedwabisty kapelusz mogą dochodzić do 20 cm średnicy. U młodych grzybów jest on pótkulisty, następnie płasko się uwypukla. Barwa blaszek zmienia się od początkowo delikatnie szarawej poprzez różową do ciemnobrunatnej. Są one wolne. Piękny kontrast z nimi tworzy smukły, biały trzon opatrzony tuż pod kapeluszem skórzastym, dwuwarstwowym pierścieniem. Następna nieomylna cecha:…