Ćevapčići – Danie typowo grillowe z okolic Chorwacji Składniki: • ½ kilograma mieszanego mięsa do mielenia – wołowiny, wieprzowiny i optymalnie baraniny • 2 cebule• 3 ząbki czosnku• Kilka łyżeczek oliwy• łyżeczka natki pietruszki• ½ łyżeczki tymianku• ½ łyżeczki oregano• Łyżeczka czarnego pieprzu• Łyżeczka ostrej papryki lub ½ łyżeczki chili• 1 i ½ łyżeczki papryki•…
Kategoria: Grill
Grill
Schabik Goplany
by Goplana • • 0 Comments
Składniki : 2 plastry schabu ( może być wołowina jak ktoś lubi ) 0,5 puszki piwa jasnego czosnek sol pieprz Sposób wykonania: Mięso lekko rozbijamy, i doprawiamy, z folii aluminiowej robimy kieszonki, wkładamy tam schab i wlewamy trochę piwa, zamykamy i pieczemy na grillu. Można podawać z mieszanka warzyw – do takiej samej sakiewki wkładamy…
Grill
Bakłażan opiekany na grillu
by Monika • • 0 Comments
Składniki: 2 duże bakłażany 1 czerwona papryka 2 pomidory 1 mała cebula 100ml oleju ¼ łyżeczki zmielonej papryczki chili ½ przyprawy ziołowej garam masala 2 łyżeczki zmielonego kminku 2 łyżeczki zmielonej kolendry 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka zmielonego pieprzu 1 zielona papryczka chili 3-4 łyżki listków kolendry 1 ząbek czosnku Sposób przygotowania: Bakłażana opiekać na…
Grill
Kaczka z grilla w sosie wiśniowym
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 3 piersi z kaczki olej sól, pieprz Sos: ½ szklanki pozbawionych pestek wiśni ½ szklanki octu balsamicznego ½ szklanki konfitur wiśniowych sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone filety z kaczki ze skórą przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. W międzyczasie w małym rondlu wymieszać składniki sosu i ustawić rondel na grillu,…
Grill
Steki z cebulką i serem
by Klaudia Gromadzka • • 0 Comments
Składniki 70 dag chudego schabu bez kości 2 średnie cebule 6 plastrów sera żółtego przyprawa do wołowiny KOTANYI przyprawa do pieczeni wieprzowej KOTANYI olej Sposób wykonania: 1). Schab pokój na 6 plastrów i rozbij tłuczkiem 2). Przypraw z obu stron przyprawami do wołowiny i pieczeni wieprzowej kotanyi (może to brzmieć niedorzecznie, żeby łączyć przyprawę do…