Składniki: 2 ziemniaki 6 grzybów 1 cebula 1 papryka koperek sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę. Cebulę obrać pokroić w kostkę, podobnie paprykę. Grzyby oczyścić i pokroić w zależności od wielkości na 2 do 8 kawałków. Wszystkie składniki wymieszać, dodać łyżeczkę masła, oprószyć solą, pieprzem i siekanym koperkiem. Tak…
Kategoria: Grill
Ryby z grilla
Aromatyczny panga czerwona z grilla
by Teresa • • 1 Comment
Grill
Banany z grilla z lodami dla leniwych
by x • • 0 Comments
Bardzo łatwy przepis dla wyjątkowo leniwych. Składniki: niedojrzale tzn. zielone banany lody (najlepiej waniliowe) Sposób przyrządzenia: Banany w skorce układamy na grillu. Ważne aby były wysoko umieszczone nad żarem. Pieczemy z każdej strony do momentu aż skorka zrobi się czarna. Banany wykładamy na talerz (nie obieramy), nacinamy wzdłuż i rozchylamy skórkę i miąższ. W powstałą…
Grill
Mix warzyw z grilla
by Krystyna • • 0 Comments
Składniki: 2 małe cukinie 3 czerwone papryki 2 zielone papryki 1 podzielony na różyczki brokuł 1 główka czosnku 2 cebule 1 ostra papryka 15 małych pieczarek lub grzybów leśnych 5 łyżek oliwy z oliwek sok pomarańczowy sos sojowy ulubione przyprawy Sposób przyrządzenia: Warzywa podzielić wg upodobań. Ja kroję je w grube plastry, małe pieczarki grilluję…
Grill
Prosie z grilla
by Roman • • 0 Comments
Składniki: młode prosie o wadze 25 – 35 kg żywej wagi gruba sól morska sos* Sposób przyrządzenia: Zamówioną w sklepie mięsnym lub w ubojni tuszkę młodej świnki dokładnie oczyścić z resztek szczeciny, pozbawić głowy i kopyt, umyć, osuszyć, naciąć od wewnątrz wzdłuż kręgosłupa, natrzeć solą i pozostawić zawiniętą w folię na 12 godzin w lodówce.…