Składniki: 250 g masła 2 szkl. utłuczonych skorupek rakowych Sposób wykonania: Skorupki utłuc po czym wrzucić je do rondelka z rozgrzanym masłem. Cały czas mieszając przesmażyć na małym ogniu. Gdy masło się zarumieni, wówczas go przecedzić, wlać do słoika i odstawić do ostygnięcia.
Kategoria: Dodatki
Dodatki
Masło z pomidorami
by Hanna Kulesza • • 0 Comments
Składniki: 400 g masła 180 g pomidorów sól Sposób wykonania: Sparzone pomidory obrać ze skórki po czym przetrzeć je przez sito. Następnie masło utrzeć i gdy będzie miękkie wymieszać z pomidorami. Doprawić do smaku solą.
Dodatki
Ciasto kruche na paszteciki
by Kinga B • • 0 Comments
Składniki: 2 ½ szkl. mąki 300g masła 8-10 łyżek wody łyżeczka soli 1 jajko Sposób wykonania: Przesianą mąkę posiekać z masłem. Następnie zrobić w środku kopczyka dołek i wlać 8-10 łyżek wody oraz wbić jajko. Całość oprószyć solą i dokładnie wyrobić. Powstałe ciasto zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki.
Dodatki
Farsz z wołowiny do pasztecików
by Ewelina Niewiadomska • • 0 Comments
Składniki: 400 g gotowanej wołowiny 1 cebula łyżka masła ½ łyżeczki soli pieprz 2 jajka ugotowane na twardo łyżka posiekanego koperku 2 łyżki bulionu Sposób wykonania: Wołowinę drobno pokroić a cebulę posiekać po czym przesmażyć je na rozgrzanym maśle. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i odstawić do ostygnięcia. W między czasie posiekać jajko i…
Dodatki
Farsz grzybowy do pasztecików
by Ewelina Niewiadomska • • 0 Comments
Składniki: 400 g świeżych grzybów ½ łyżki posiekanego szczypiorku ½ łyżki posiekanego koperku łyżka masła 2 łyżki śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Kapelusze grzybów pokroić po czym wrzucić je do rondelka. Dodać koperek i natkę oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu. Gdy grzyby puszczą sok, wówczas dodać…