Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Dodatki

Masło rakowe

Składniki: 250 g masła 2 szkl. utłuczonych skorupek rakowych Sposób wykonania: Skorupki utłuc po czym wrzucić je do rondelka z rozgrzanym masłem. Cały czas mieszając przesmażyć na małym ogniu. Gdy masło się zarumieni, wówczas go przecedzić, wlać do słoika i odstawić do ostygnięcia.

Ciasto kruche na paszteciki

Składniki: 2 ½ szkl. mąki 300g masła 8-10 łyżek wody łyżeczka soli 1 jajko Sposób wykonania: Przesianą mąkę posiekać z masłem. Następnie zrobić w środku kopczyka dołek i wlać 8-10 łyżek wody oraz wbić jajko. Całość oprószyć solą i dokładnie wyrobić. Powstałe ciasto zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki.

Farsz z wołowiny do pasztecików

Składniki: 400 g gotowanej wołowiny 1 cebula łyżka masła ½ łyżeczki soli pieprz 2 jajka ugotowane na twardo łyżka posiekanego koperku 2 łyżki bulionu Sposób wykonania: Wołowinę drobno pokroić a cebulę posiekać po czym przesmażyć je na rozgrzanym maśle. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i odstawić do ostygnięcia. W między czasie posiekać jajko i…

Farsz grzybowy do pasztecików

Składniki: 400 g świeżych grzybów ½ łyżki posiekanego szczypiorku ½ łyżki posiekanego koperku łyżka masła 2 łyżki śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Kapelusze grzybów pokroić po czym wrzucić je do rondelka. Dodać koperek i natkę oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu. Gdy grzyby puszczą sok, wówczas dodać…