Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Dodatki

Grzanki w jajecznej masie

Składniki: ½ białego czerstwego chleba 2 żółtka 2 łyżki mleka 1 łyżka masła Sposób wykonania: Chleb pokroić na małe kwadraciki. Następnie żółtka roztrzepać razem z mlekiem po czym dodać grzanki. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć je na patelnie z rozgrzanym masłem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec od momentu, aż ładnie się zarumienią.

Farsz z mięsa do naleśników

Składniki: 300 g ugotowanego mięsa 300 g cebuli 2 łyżki masła 2 jajka 3 łyżki tartej bułki 3 łyżki śmietanki 22% sól pieprz Sposób wykonania: Mięso zemleć a cebulę posiekać i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Następnie mięso wymieszać z cebulą oraz surowym jajkami, śmietaną oraz tarta bułką. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Farsz z grzybów do naleśników

Składniki: 400 g borowików 300 g cebuli 2 łyżki masła 1 jajko 1 łyżeczka mąki 100 ml śmietanki sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić ją na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojone grzyby i smażyć aż odparuje cały płyn, wówczas oprószyć całość mąką. Całość wymieszać i nadal smażyć aż mąka się zarumieni, wówczas dodać…