Składniki: 1op. ciasta francuskiego 250 g śmietany 30% 1 op. fiksu do śmietany 1 op. cukru waniliowego cukier cukier waniliowy Sposób wykonania: Ciasto pokroić w wąskie paski, które zwijać w rulon na metalowych prętach tak aby zachodziły na siebie i utworzyły rurkę. Ułożyć je na blasze i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i…
Kategoria: Ciastka
Ciastka
Ciasteczka z orzechem
by Daria Drążkiewicz • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl. mąki ½ szkl. cukru ¾ kostki masła 1 jajko ¼ łyżeczki sody 2 łyżeczki cukru waniliowego ¼ szkl. cukru 1 łyżeczka cynamonu 30 połówek orzechów włoskich Sposób wykonania: Masło posiekać razem z mąką, dodać cukier waniliowy oraz sodę po czym wbić jajko i całość dokładnie zagnieść. Z powstałego ciasta formować kulki, które…
Ciastka
Serduszka biszkoptowe
by Dawid Kruczyński • • 0 Comments
Składniki: 2 jajka ½ skzl. cukru 2/3 skzl. mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy lukier i posypka Sposób wykonania: Białka ubić nasz wytną pianę po czym nie przerywając ucierania dodawać cukier, cukier waniliowy oraz żółtka. Na sam koniec wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie połączyć. Powstałe ciasto przelać do foremek na…
Ciastka
Babeczki z owocową pianą
by Aga Krych • • 0 Comments
Ciastka
Kulki czekoladowe w wiórkach koksowych
by Sylwia Opara • • 0 Comments
Składniki: 1 kostka margaryny 2 szkl. mąki ½ szkl. masła 2 pomidory ½ cebuli 1 łyżka oleju 1 papryczka 1 łyżka soku z cytryny 1 papryczka chili Sposób wykonania: Margarynę utrzeć razem z cukrem, żółtkiem, spirytusem raz kakao. Następnie nie przerywając mieszania dodać pokruszone ciasta. Z powstałej masy formujemy małe kulki, które obtoczyć w wiórkach…