Składniki: 3 szkl. malin 3 szkl. miodu 3-4 szkl. startych sucharów 1 szkl. cukru Sposób wykonania:Maliny przetrzeć przez sito po czym wymieszać z miodem.Doprowadzić do zagotowania, wówczas dodać pokruszone sucharki.Całość dokładnie wymieszać i z powstałej masy formować małe ciasteczka, które ułożyć na blasze.Wstawić do rozgrzanego piekarnika i podsuszyć.Przed podaniem oprószyć cukrem.
Kategoria: Ciastka
Ciastka
Pierniczki złociste
by Kinga Serafin • • 0 Comments
Składniki: 1 l miodu 20 jajek ½ szkl. mąki Sposób wykonania:Miód doprowadzić do wrzenia po czym odstawić do ostygnięcia. Gdy miód będzie lekko ciepły, wówczas dokładnie go ubić.Po około 10 minutach ubijania wbić pierwsze jajko i tak stopniowo wbijać kolejne, dopiero wtedy kiedy poprzednie dokładnie zmieszało się z miodem.Na koniec wsypać mąkę, dokładnie wymieszać i…
Ciastka
Biszkopty waniliowe
by Tomasz Pająk • • 0 Comments
Składniki: 8 łyżek cukru 7 jajek ½ szkl. mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki cukru waniliowego Sposób wykonania:Cukier utłuc po czym połączyć z cukrem waniliowym i przesiać całość przez sito.Następnie wbić do cukru żółtka i utrzeć całość do białości, wówczas dodać mąkę oraz białka ubite na sztywną pianę.Całość delikatnie połączyć po czym przelać ciasto do foremek.Wstawić do…
Ciastka
Biszkopciki
by Katarzyna Janiszewska • • 0 Comments
Składniki; 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżeczek mąki ziemniaczanej Sposób wykonania:Do żółtek wsypać cukier i całość utrzeć do białości.Następnie dodać białka ubite na sztywna pianę razem z mąką.Całość delikatnie wymieszać.Przelać ciasto do foremek.Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 15 minut
Ciastka
Bezy Agaty
by Agata Czech • • 0 Comments
Składniki: 4 białka 1 szkl. zmielonego i przesianego cukru Sposób wykonania;Białka ubić na bardzo sztywną pianę po czym dodać zmielony i przesiany cukier.Całość bardzo delikatnie wymieszać.Kłaść pianę łyżka formując małe placuszki.Wstawić do letniego piekarnika i wysuszyć.