Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Szarlotka

Szarlotka japońska*

Składniki: Ciasto: 8 jaj 25 dkg margaryny 40 dkg cukru pudru 30 dkg maku 60 dkg jabłek 10 łyżek kaszy manny płaska łyżeczka proszku do pieczenia bakalie Polewa: 1/2 kostki margaryny 1/2 szklanki cukru 2 łyżki kakao 2 łyżki zimnej wody Sposób przyrządzenia: Margarynę utrzeć z cukrem , dodawać do jednym żółtku, łyżce sparzonego i…

Szarlotka biszkoptowa

Składniki: • 5 jajek • 2 szklanki cukru pudru • 2 szklanki mąki • 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia • wanilia • 0.5 kostki masła • 1 kg jabłek • 1 szklanka mleka Sposób przyrządzenia: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem do białości, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i mlekiem. Do masy…

Szarlotka

Składniki: 0,5 mąki 200g margaryny 1 jajo 150g cukru 1 cukier waniliowy 2-3 łyżki śmietany ½ łyżeczki proszku do pieczenia starta skórka z 1 cytryny 5-6 jabłek ok.150 g rodzynek ( może być więcej ) cynamon Sposób przyrządzenia: Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym, dodać margarynę. Siekać na drobne kawałki dodając…

Szarlotka po japońsku

Skład: 8jaj 25dag margaryny 40dag cukru pudru 30 dag maku 60dag jabłek, 10 łyżek kaszy manny łyżeczka proszku do pieczeni bakalie. Sposób przyrządzenia: Margarynie ucieramy z cukrem i dodajemy po jednym żółtku, łyżce sparzonego i zmielonego maku i dalej ucieramy. Następnie dodajmy starte na dużych oczkach jabłka i mieszamy. Na koniec dodać dobrze ubitą pianę…