Składniki:
- 5 żółtek
- 100 g cukru pudru
- 250 g serka mascarpone
- 2 białka jaj
- 1 ½ szkl. zimnego espresso
- 4 łyżki marsali
- 20 podłużnych biszkoptów
- 2 łyżki naturalnego kakao
- 4 łyżki gorzkiej czekolady
Składniki: 1 krążek surowego ciasta francuskiego 2 melony 25 dag cukru pudru 8 dag masła ¾ szkl. słodkiej śmietanki 15 dag migdałów 3 łyżki mączki migdałowej 1 jajko 1 żółtko Sposób wykonania: Ciasto przełożyć do formy do tarty, ponakłuwać je widelcem po czym owinąć folią aluminiową i wstawić do zamrażalnika na 15 minut. W między…
Składniki: 40 dag renklod 10 dag migdałów 10 dag masła 10 dag cukru 2 jajka 2 dag masła Sposób wykonania: Renklody przekroić na pół i usunąć pestki. Następnie migdały zmiksować po czym dodać do nich stopione masło oraz cukier. Całość ubijać trzepaczką dodając po jednym jajku. Renklody ułożyć w formie do tart wysmarowanej masłem, przecięciem…
Składniki: 50 dag malin 25 dag porzeczek czarnych 25 dag porzeczek czerwonych sok z 1 cytryny 30 dag cukru Do przybrania: ulubione owoce jagodowe starta skórka z 1 cytryny 8 dag brązowego cukru Sposób wykonania: Owoce umyć i zmiksować po czym dodać cukier oraz sok z cytryny i jeszcze przez chwilę miksować. Powstałą masę przelać…
Składniki: paczka suchych wafli żółtko 200 g masła 2 opakowania cukru waniliowego 3 łyżki kakao 5 dag łuskanych orzechów włoskich wiórki migdałowe Sposób wykonania: Żółtko utrzeć razem z masłem, cukrem i kakao. Na sam koniec wrzucić jeszcze orzechy. Następnie masę posmarować na waflach i układać na przemian. Wierzch również posmarować masą i posypać wiórkami migdałowymi.