Składniki: 80dkg sera białego 8 dkg masła 6 dkg cukru 5 dkg skórki pomarańczowej 3 żółtka ½ szklanki śmietany 10 dkg rodzynek 30 ml ulubionego likieru płatki migdałowe Sposób przyrządzenia: Ser utrzeć z połową masła, z cukrem. Żółtka utrzeć na parze z pozostałą częścią cukru Dodać do masy serowej. Dodać rodzynki, uprzednio namoczone, skórkę pomarańczową,…
Kategoria: Ciasta
Babki
Babka drożdżowa Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Ciasta czekoladowe
Masa migdałowo-czekoladowa
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Ciasta
Ciasto pełne bakalii
by Marzena Lehmann • • 0 Comments
Składniki: 175 g orzechów laskowych 175 g orzechów włoskich 175 g migdałów 175 g suszonych fig 175 g suszonych moreli 175 g suszonych śliwek 125 g mąki szczypta białego pieprzu 1 łyżeczka startej gałki muszkatołowej ½ łyżeczki zmielonych goździków ½ łyżeczki zmielonych nasion kolendry ½ łyżeczki cynamonu 150 g cukru pudru 10 łyżek miodu Sposób…
Ciasta
Ciasto cytrynowo-serowe
by Justyna Rajca • • 0 Comments
Składniki: 1 łyżka stopionego masła 175 g zmielonych migdałów 55 g mąki 150 g masła 200 g cukru pudru 4 jajka 200 g ricotty starta skórka i sok z 3 cytryn Sposób wykonania: Masło utrzeć z dodatkiem cukru po czym dodać żółtka i całość dokładnie ubić. Następnie dodać sok i skórkę z cytryny, ricottę a…