Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: zupa

Krem pieczarkowy Rafała

Przepis dla miłośników gęstych zup. Czyli pomysł na krem pieczarkowy. Aby go wykonać będziesz potrzebować: pieczarek, cebulki, bulionu drobiowego oraz serka topionego. 
 

Składniki:

  • 150 g pieczarek
  • 1 l bulionu drobiowego 
  • 1 cebulka
  • 30 g masła
  • 100 g serka topionego
  • 100 ml śmietany
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Świąteczny żurek Anny

Wypróbuj nasz przepis na znakomity świąteczny żurek. Idealny na stół Wigilijny. Do wykonania tego przepisu będziesz potrzebować: wywaru warzywnego, zakwasu, czosnku i suszonych grzybów. 
 

Składniki:

  • 2 l wywaru warzywnego
  • 350 ml zakwasu na żur
  • 2 garści suszonych grzybów
  • 8 ząbków czosnku
  • 1 cebula
  • 2 listki laurowe
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • ½ szkl słodkiej śmietany 18%
  • 2 łyżki majeranku
  • cukier
  • sól 
  • pieprz

Zupa grzybowa na Wigilię przepisu Olgi

Zupa grzybowa to obok czerwonego barszczu najbardziej popularna zupa na Wigilię. Dlatego my dziś podajemy na nią przepis. Lista zakupów: suszone grzyby, cebula, śmietana, ziele angielskie. 
 

Składniki:

  • kość na wywar
  • 3 garści suszonych grzybów
  • ½  cebuli
  • 4 łyżki śmietany
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • sol
  • pieprz 

Wigilijna zupa grzybowa Patryka

Na wigilijnym stole nie może zabraknąć zupy grzybowej. Dlatego dziś podajemy przepis na klasyczną zupę grzybową. Lista zakupów: suszone grzyby, marchewka, pietruszka i cebula. 
 

Składniki:

  • 100 g suszonych grzybów
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • mały por
  • kawałek selera
  • 1 cebula
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 ziarna pieprzu 
  • 3 łyżki stołowe słodkiej śmietanki
  • sól
  • pieprz

Krem pomidorowy Karola

Gotuj razem z pychotką. pl. wiele wyśmienitych przepisów na zupy-kremy. Krem pomidorowy Karola to nasza dzisiejsza pozycja. Przepis zawiera: pomidory, czosnek, bazylię i szczypiorek.
 

Składniki:

  • 800 g pomidorów z puszki
  • 3 ząbki czosnku
  • kilka listków bazylii
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz