Składniki:
- 6 dag cukru z wanilią
- 3 żółtka
- 2 dag mąki ziemniaczanej
- 1 szklanka mleka
Składniki: 2 żółtka 4 łyżki cukru 1 kieliszek do wina soku z czarnych porzeczek Sposób wykonania: żółtka utrzeć razem z cukrem. Gdy składniki się połączą wlać jeszcze wino i dokładnie wymieszać.
Składniki: 2 filiżanki mocnego naparu kawy 2 łyżki śmietanki 1 żółtko 2 łyżeczki cukru Sposób przyrządzenia: Żółtka utrzeć z cukrem na jedwabiście gładką masę, dodać śmietankę, wymieszać. Do gorących filiżanek przelać kawę, dodać żółtko ze śmietanką.
Składniki: 8 żółtek 2 szkl. cukru 1 1/2 szkl. mleka 1 1/4 szkl. spirytusu 50 g winiaku wanilia Sposób wykonania: Żółtka razem z cukrem utrzeć dokładnie ze sobą po czym wlać gorące mleko oraz wanilię. Gdy składniki się połączą odstawić do ostygnięcia i dodać spirytus oraz winiak.
Składniki: 7 żółtek 1/2 kg cukru pudru 1 3/4 szklanki. zimnego gotowanego mleka 1 szklanki spirytusu wanilia Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki dokładnie ze sobą zmiksować do połączenia składników.