Składniki: cebula sok z ½ cytryny 3 łyżki oleju ½ łyżeczki estragonu Sposób wykonania: Sok z cytryny wymieszać z olejem. Następnie dodać posiekaną cebulę i estragon. Całość dokładnie wymieszać.
Tag: zioła
Listy
Dorsz zapiekany z koperkiem
by Jola Banaś • • 0 Comments
Składniki 1,50 dorsza 1 czubata łyżka suszonego koperku sól pieprz oliwa Sposób wykonania: Oczyszczonego dorsza posmarować oliwą. Następnie oprószyć solą oraz pieprzem z obu stron. Do środka ryby wstawić gałązki koperku. Piec rybę na zloty kolor na ruszcie.
Listy
Pesto bazyliowe z czosnkiem
by Sylwek Kurpiewski • • 0 Comments
Listy
Pesto z 5 ziół
by Julia Stachyra • • 0 Comments
Listy
Masełko czosnkowe
by Rafał Marczyński • • 0 Comments
Składniki: 10 dag masła 2 ząbki czosnku zioła do sałatek Sposób wykonania; Czosnek posiekać i dodać go do miękkiego masła. Całość dokładnie utrzeć. Gdy uzyskamy jednolitą konsystencję dodać jeszcze zioła i jeszcze raz wymieszać.



