Składniki:
- 75 dag ziemniaków
- 13 dag przerośniętego wędzonego boczku
- pęczek włoszczyzny,
- pęczek szczypiorku
- 3/4 l rosołu (może być z kostki)
- tarta gałka muszkatołowa (niekoniecznie)
- sól, pieprz
Skład: 80dkg ziemniaków 6dkg cebuli 2 łyżki oliwy łyżka octu winnego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte ziemniaki ugotować w łupinach, obrać jeszcze cieple i pokroić (plastry, kostka) wymieszać z drobno pokrojoną cebulą, przyprawić octem, oliwa, solą, pieprzem i podawać jeszcze ciepłe. Można zwiększyć ilość płynu jak trzeba, ale niewiele.
Skład: podgotowane ziemniaki podsmażone pieczarki cebula z czosnkiem por ostra papryka (suszona jak nie ma świeżych chili, ewentualnie – pieprz cayenne) ser żółty jajko ugotowane na twardo ( wedle uznania) Sposób przyrządzenia: Posmarować formę tłuszczem. Układać warstwami przy czym ziemniaki (pokrojone w plasterki) powinny znaleźć się na dnie i na wierzchu. Jest to ogólnie "przegląd…
Składniki: