Składniki:
- 1 kg zielonych szparagów
- 3 jajka
- 60 g tartego parmezanu
- 2 łyżki masła
- sól
Składniki: 1/2kg szparagów 4 jajka ugotowane na twardo papryka kilka łyżek majonezu posiekana zielenina cukier sól Sposób przyrządzenia: Szparagi oczyścić z włókien, opłukać a potem zalać wrzącą wodą, dodać sól, cukier i ugotować. Odcedzić, pokroić na kawałki 2-3 cm, wymieszać z majonezem i zieleniną. Obłożyć cząstkami jajek. Podawać najlepiej ze świeżą chrupiącą bułeczką !
Skład: 800 g szparagów 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 120 ml gęstej śmietany 250 ml bulionu sól cukier 1 łyżka pokrojonego koperku 2 żółtka Sposób przyrządzenia: Szparagi umyć, odciąć stwardniałe części, obrać zaczynając 2-3 cm poniżej główki. Oczyszczone szparagi powiązać w pęczki i wrzucić do wrzącej posolonej i posłodzonej wody. Gdy będą miękkie, wyjąć,…