Składniki: 1 szklanka białego sosu ½ szklanki śmietany kremowej 2 żółtka szczypta gałki muszkatołowej kilka plastrów cytryny Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki (z wyjątkiem cytryny)sosu zmiksować, mieszając podgrzewać aż sos zgęstnieje. Uważać aby sos się nie zagotował. Sos przecedzić przez sito, dodać plastry cytryny.
Tag: ze śmietaną
Listy
Whisky na słodko
by Józef Korczyński • • 0 Comments
Składniki: 20 ml whisky 10 ml śmietanki słodkiej Sposób wykonania: Whisky przelać do kieliszka i polać bitą śmietaną.
Listy
Pieczone borówki ze śmietaną
by Paulina • • 0 Comments
Składniki: 0,5 kg borówek 0,25 l śmietany cukier Sposób wykonania: Borówki przełożyć do kamionkowej miseczki potem włożyć je do lekko nagrzanego piekarnika. Gdy się upieką wyjąć je i oprószyć je cukrem. A gdy ostygną polać je śmietaną.
Listy
Dip z rokpola i śmietany
by Krystyna Molenda • • 0 Comments
Składniki: 20 dag rokpola 0.2 l śmietanki (12%) Sposób wykonania: Rokpol ze śmietana dokładnie zmiksować na jednolitą pastę.