Składniki: 50 dag brzoskwiń 5 dag migdałów sos: 2 żółtka 4 łyżki cukru 1 kieliszek do wina soku z czarnych porzeczek Sposób wykonania: Brzoskwinie pokroić w kostkę i przełożyć do salaterki. Następnie żółtka utrzeć razem z cukrem. Gdy składniki się połączą wlać jeszcze wino. Wymieszać i polać brzoskwinie. Na koniec posypać posiekanymi migdałami.
Tag: zdrowie
Listy
Sałatka z arbuza z szynką
by Kasia Winnicka • • 0 Comments
Składniki: 40 dag miąższu arbuza 20 dag szynki Sposób wykonania: Z arbuza wydrążyć specjalną łyżeczką kulki. Przełożyć je do salaterki i posypać paseczkami szynki.
Listy
Sałatka z ananasa i gruszek
by Anna Gaj • • 0 Comments
Składniki: 1 szklanka ananasa w kostkach 8 połówek gruszek z kompotu 2 łyżki migdałów 1/2 szklanki śmietanki 1 łyżka cukru pudru wiśnie z konfitury Sposób wykonania: Do salaterki wrzucić kostki ananasa i kawałki gruszek. Polać całość śmietaną i wymieszać. Doprawić do smaku cukrem pudrem i na koniec posypać posiekanymi orzechami oraz udekorować konfiturami.
Listy
Surówka z ananasa z kroplą winiaku
by Andżelika Galas • • 0 Comments
Składniki: 1 ananas 1 kieliszek winiaku cukier puder Sposób wykonania: Ananasa obrać i pokroić w dużą kostkę. Skropić go winiakiem i oprószyć cukrem pudrem.
Listy
Sałatka z rydzów z olejem
by Iwona Skwarek • • 0 Comments
Składniki: 30 dag kwaszonych rydzów 1 duża cebula sól pieprz 2-3 łyżki oleju Sposób wykonania: Rydze pokroić na mniejsze kawałki. Cebule posiekać i skropić całość olejem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.