Składniki: 40 dag czarnych jagód 1 kieliszek rumu 1/2 szklanki śmietanki 1 łyżka cukru pudru Sposób wykonania: Oczyszczone jagody przesypać do salaterki i skropić rumem. Następnie śmietankę ubić z cukrem pudrem i polać nią owoce.
Tag: zdrowie
Listy
Surówka z czarnych jagód
by Karolina Ludwiczak • • 0 Comments
Składniki: 40 dag czarnych jagód 2-5 łyżek cukru pudru 1 szklanka śmietanki Sposób wykonania: Jagody oczyścić i przesypać do salaterki. Następnie posypać je cukrem pudrem i polać śmietanką.
Listy
Surówka z cytryn
by Wiktoria Plewa • • 0 Comments
Składniki: 2 duże cytryny 1/2 szklanki cukru pudru 5 dag posiekanych orzechów włoskich Sposób wykonania: Cytryny obrać ze skórki i podzielić na cząstki. Posypać je cukrem pudrem. Na koniec posypać posiekanymi orzechami.
Listy
Surówka z brzoskwiń z orzechami włoskimi
by Donata Stokłosa • • 0 Comments
Składniki: 50 dag brzoskwiń 1/2 szklanki śmietanki 1 łyżka cukru pudru 5 dag posiekanych orzechów włoskich Sposób wykonania: Brzoskwinie pokroić w kostkę. Następnie śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier pudrem. Polać brzoskwinie i na koniec posypać posiekanymi orzechami włoskimi.
Listy
Surówka z brzoskwiń z orzechami laskowymi
by Ewelina Kłosińska • • 0 Comments
Składniki: 50 dag brzoskwiń 5 dag orzechów laskowych 1/2 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki śmietanki Sposób wykonania: Brzoskwinie pokroić w kostkę. Następnie śmietankę ubić razem z cukrem pudrem. Polać nią owoc i posypać jeszcze posiekanymi orzechami.