Składniki: 50 dag jabłek kompotowych skórka cytrynowa 15 dag cukru Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić w kostkę. Posypać je cukrem i skórką z cytryny.
Tag: zdrowie
Listy
Surówka z melona z antonówką
by Katarzyna Synowiec • • 0 Comments
Składniki: 30 dag melona (bez skórki) 20 dag cukru 25 dag antonówek Sposób wykonania: Obranego melona i antonówki pokroić w kostkę. Doprawić do smaku cukrem.
Listy
Surówka z dyni z jabłkiem
by Emilia Deptuła • • 0 Comments
Składniki: 15 dag obranej dyni skórka cytrynowa 25 dag kwaśnych jabłek 1/2 szklanki wody 15 dag cukru Sposób wykonania: Obraną dynie pokroić w kostkę, jabłka również pokroić w kostkę. Dodać skórkę cytrynową oraz cukier do smaku. Polać odrobina gotowanej wody.
Listy
Sałatka pomidorowa z cebulką
by Olga Jelonek • • 0 Comments
Składniki: 1 kg pomidorów nać pietruszki 1 łyżka ostrej musztardy 1 łyżka octu 1 ząbek czosnku estragon sól biały pieprz Sposób wykonania: Pomidory pokroić na cząstki. Następnie posiekaną natkę pietruszki wymieszać z musztardą, octem posiekanym czosnkiem i estragonem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać pomidory wymieszane z cebulką.
Listy
Sałatka pomidorowa z majonezem
by Halina Kisielewska • • 0 Comments
Składniki: 35 dag pomidorów cebula pół szklanki majonezu jajo sól cukier pieprz pół pęczka kopru Sposób wykonania: Pomidory pokroić na cząstki, cebule posiekać. Polać całość majonezem i doprawić do smaku solą, cukrem oraz pieprzem. Wierzch udekorować cząstkami jak ugotowanego na twardo i posypać posiekanym koperkiem.