Składniki: 20 dag czarnej rzodkwi 2 jabłka marchew 4 łyżki śmietany 12-proc pęczek szczypiorku sok z połowy cytryny cukier sól Sposób wykonania: Rzodkiew, jabłka i marchew zetrzeć na tarce. Następnie śmietanę doprawić do smaku sokiem z cytryny, posiekanym szczypiorkiem solą oraz cukrem. Sosem polać sałatkę.
Tag: zdrowie
Listy
Sałatka z sałaty i rzodkiewek
by Alicja Bęben • • 0 Comments
Składniki: nieduża główka sałaty lodowej pęczek rzodkiewek 5-6 łodyg selera naciowego łyżka posiekanego szczypiorku ćwierć szklanki sosu winegret Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki. Rzodkiewki na plasterki a selera zetrzeć na tarce. Dodać jeszcze posiekany szczypiorek i całość dokładnie wymieszać. Polać sosem winegret.
Listy
Sałatka z kapusty i rzepy
by Ewa Koralewska • • 0 Comments
Listy
Sok jeżynowy z gruszką
by Wanda Kotowicz • • 0 Comments
Składniki: 250 g jeżyn 2 obrane grejpfruty 3 dojrzałe gruszki Sposób wykonania: Jeżyny, obrane gruszki i grejpfruty dokładnie ze sobą zmiksować ze sobą. Sok przelać do szklanki.
Listy
Sok z pasternaku i selera
by Jagoda Skrzypiec • • 0 Comments
Składniki: 2 pasternaki 4 łodygi selera 4 średniej wielkości gruszki Sposób wykonania: Z Pasternaka, selera i gruszki wycisnąć sok. Razem dokładnie wymieszać.
-300x192.jpg)
.jpg)