Składniki: 1 główka czerwonej kapusty 1 duże winne jabłko 2 kiszone ogórki 2 cebule starta skórka i sok z cytryny 4-5 łyżek oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, obrane jabłko zetrzeć na tarce, ogórki pokroić w drobną kostkę a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie sok i skórkę z cytryny wymieszać z…
Tag: zdrowie
Listy
Sałatka z cukinii z ziołami
by Darek Barszczewski • • 0 Comments
Składniki: 3 młode cukinie (ok. 1 kg) 4 łyżki posiekanej zieleniny (naci pietruszki, estragonu, bazylii i szczypiorku) 4 ząbki czosnku 3/4 szklanki sosu majonezowego sok z cytryny lub koncentrat róży (ewentualnie sok z białych porzeczek) sól pieprz cukier Sposób wykonania: Cukinię pokroić w kostkę po czym dodać do niej posiekaną zieleninę i czosnek. Następnie sok…
Listy
Surówka z białej fasoli
by Olga Żaczek • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka białej fasoli 1 cebula pęczek natki pietruszki około 1 łyżki octu winnego około 3 łyżki oliwy sól Sposób wykonania: Fasolę odsączyć z zalewy. Cebule i natkę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Skropić octem oraz oliwą i doprawić do smaku solą.
Listy
Sałatka z selera, szynki i ogórka
by Kasia Kobiela • • 0 Comments
Składniki: seler konserwowy kukurydza 4 gotowane marchewki 25 dkg szynki konserwowej ogórek konserwowy czerwona fasola 5 jajek 20 dkg żółtego sera majonez Sposób wykonania: Seler i marchewkę zetrzeć na arce, kukurydze i fasolę odsączyć z zalewy, szynkę pokroić w paseczki a ogórka na plasterki . Całość polać majonezem i dokładnie wymieszać. Na samej górze ułożyć…
Listy
Sałatka bakłażanowa z papryką
by Urszula Chmielecka • • 0 Comments
Składniki: 3 średniej wielkości bakłażany 12 – 14 papryk 2 cebule 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki oleju 3 – 4 pomidory sól Sposób wykonania: Bakłażany pokroić w kostkę a papryki w paseczki. Następnie cebulę pokroić w krążki, pomidory na cząstki a natkę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, skrapiając olejem i doprawiając do…