Składniki:
- 3 buraki
- 4 łodygi rabarbaru
- 3 jajka ugotowane na twardo
- ogórek kiszony
- koper
- ½ szkl śmietany
- sól
- pieprz
Składniki: 1 kg wędzonej makreli puszka kukurydzy por 3 ogórki 3 łyżki majonezu łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Rybę obrać ze skóry i ości, mięso rozdrobnić widelcem. Następnie kukurydzę odsączyć z zalewy, pora pokroić w krążki a obranego ogórka pokroić w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Majonez doprawić do smaku solą…
Składniki: 25 dag fasolki białej kostka rosołowa 30 dag kiełbasy 3 ziemniaki marchew pietruszka majeranek liść laurowy ziele angielskie sól pieprz Sposób wykonania: Umytą fasolkę wrzucić do garnka, zalać ją litrem wody i gotować na małym ogniu około 30 minut. Po tym czasie wrzucić kostkę rosołową, obrane ziemniaki, marchewkę i pietruszkę pokrojone w kostkę. Na…
Składniki: 30 dag ciemnych winogron Seler naciowy 2 łyżki płatków migdałowych sok z cytryny 2 łyżki majonezu łyżka jogurtu naturalnego łyżeczka musztardy sól biały pieprz Sposób wykonania; Winogrona obrać ze szypułek i opłukać pod bieżącą wodą, przełożyć do salaterki. Następnie obrane seler pokroić w plasterki i dodać do winogron. Skropić całość sokiem z cytryny i…
Składniki: awokado strąk żółtej papryki papryczka chili 10 pomidorków koktajlowych cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki octu winnego łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania; Awokado przekroić na połówki, usunąć pestkę, obrać ze skóry i pokroić w plastry, które skropić sokiem z cytryny. Sparzone wrzątkiem pomidory również pokroić w plastry i dodać…