Składniki: 1/4 główki białej kapusty pęczek rzodkiewki 1/2 strąka czerwonej papryki szczypiorek kilka łyżek jogurtu naturalnego sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, rzodkiewki pokroić w plasterki, paprykę w paski a szczypiorek posiekać. Wszytskie składniki wymieszać ze sobą. Polać jogurtem i doprawić do smaku solą.
Tag: zdrowie
Listy
Surówka z kapusty i jabłka Ewy
by Zuzanna Moskal • • 0 Comments
Składniki: 1/4 główki kapusty 2 winne jabłka mała cebula odrobina cukru pudru 2 łyżki oleju sól, pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, jabłka obrać w kostkę a cebulę posiekać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i skropić olejem.
Listy
Surówka z czarnej rzodkwi i pomidora
by Justyna Ambroziak • • 0 Comments
Składniki: 40 dag czarnej rzodkwi 1 cebula 1 pomidor ½ szkl. śmietany Sól Sposób wykonania: Rzodkiew zetrzeć na tarce, cebulę posiekać a pomidora pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, polać śmietaną i doprawić do smaku solą.
Listy
Sałatka z jabłka z kawałkami dyni
by Jola Szuba • • 0 Comments
Składniki: 4 jabłka 10 dag dyni 2 łyżki cukru pół szklanki soku porzeczkowego sok z cytryny Sposób wykonania: Obrane jabłka i dynię pokroić w kostkę, która skropić sokiem porzeczkowym i sokiem z cytryny. Na koniec posypać jeszcze cukrem.
Listy
Sałatka z czerwonej kapusty i cebulki
by Krystyna Jurczyk • • 0 Comments
Składniki: pół główki czerwonej kapusty (lub jedna mała) 1 mała cebulka olej cukier (ok. 1 łyżka) sól cytryna lub kwasek cytrynowy Sposób wykonania: Kapustę poszatkować a cebulę posiekać. Razem wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem. Na koniec skropić olejem.