Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: zdrowe

Bób z boczkiem- Iwony

Składniki: 1 kg bobu 2 cebule 25 dkg boczku wędzonego ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Bób opłukać, ugotować w lekko osolonej wodzie pod przykryciem, odcedzić. Cebule obrać , pokroić w kosteczkę. Boczek pokroić w paseczki, usmażyć pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę cebulkę i usmażyć, dodać do…

Pomidorki z sosem rosyjskim

Składniki: 500 g małych pomidorków 100 ml oleju 1 łyzka pasty pomidorowej 50 ml ketchupu 2 łyzki miodu 1 cebula sól pieprz estragon Sposób wykonania: Olej wymieszać z pastą pomidorową, ketchupem, miodem oraz drobno posiekana cebulką. Gdy skałdniki dokałdnie się połączą dorpawić do smku solą, pieprzem oraz estragonem. Pomidorki przełożyć do salaterki i polac je…

Surówka z brukselki i jabłka

Składniki: 30 dag brukselki 2 kwaśne jabłka 6 łyżek posiekanego szczypiorku pół szklanki 12-proc. śmietany lub jogurtu sok z cytryny cukier pieprz sól Sposób wykonania: Brukselkę obgotować w osolonej wodzie, obrane jabłka pokroić w kostkę. Następnie posiekany szczypiorek wymieszać ze śmietaną, sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz cukrem. Powstałym sosem polać sałatkę i jeszcze raz…

Fasolka szparagowa z kwaśnym sosem

Składniki 80 dag fasolki szparagowej 2 łyżki oleju 4 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanych kiełków słonecznika 2 łyżki octu winnego cukier sól Sposób wykonania: Z fasolki odciąć końce i pokroić na mniejsze kawałki po czym zalać je wodą z dodatkiem cukru. Gdy będzie miękka odcedzić ją. Następnie posiekany czosnek wymieszać z olejem oraz octem. Doprawić…