Składniki:
- 50 dag cukinii
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
- 3 łyżki oleju
- posiekana bazylia
Składniki: 1 pęczek młodej cebuli 2-3 łyżki oleju sól pieprz sok z cytryny Sposób wykonania: Cebulę posiekać i wymieszać z olejem. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Składniki: 1-2 pęczki młodej cebuli masło sól Sposób wykonania: Cebulkę posiekać i skropić roztopionym masłem. Doprawić do smaku solą.
Składniki: 3-4 średniej wielkości buraki (ok. 30 dag) 5 dag chrzanu sól cukier sok z cytryny lub kwasek cytrynowy Sposób wykonania: Ugotowane buraki i chrzan zetrzeć na tarce. Skropić sokiem z cytryny i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Składniki: 3-4 średniej wielkości buraki (ok. 30 dag) sok z cytryny sól pieprz cukier olej kilka łyżek czerwonego wina Sposób wykonania: Buraki upiec w piekarniku po czym je obrać i zetrzeć na tarce. Skropić je sokiem z cytryny. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz olejem. Można również skropić winem.