Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: zapiekany

Miętus w śmietanie zapiekany.

Skład: miętusa łyżka masła 1 mała cebula szklanka dobrej śmietany sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę dokładnie umyć, osuszyć, wyfiletować. Cebulę obrać pokroić w kostkę. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem układać warstwami rybę, cebulę i wiórka masła. Każdą warstwę przyprawić. Podlać odrobiną wody i wstawić do piekarnika. Gdy ryba dochodzi zalać wszystko śmietaną i ponownie wstawić…

Czosnkowy łosoś norweski.

Skład: 50dkg filetów z łososia 1 cebula czosnek wg uznania śmietaną bulion drobiowy mąka oliwa sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, przyprawić, panierować w mące u usmażyć na złoty kolor. Odstawić i utrzymywać w cieple. Na pozostałym ze smażenia ryby tłuszczu zeszklić obrane i pokrojone w kostkę cebulę i czosnek, dodać śmietanę, przyprawić. Sos…

Karp zapiekany w śmietanie

Skład: 3kg karpia 100g wędzonego boczku 300g śmietany łyżka mąki 400g cebuli 100g masła 10g papryki 300g pomidorów 6 zielonych ostrych papryk sól   Sposób wykonania: Karpia sprawić, umyć i przekroić wzdłuż na pół. Wyfiletować z ości, podzielić na części po około 200g każda. Kawałki ryby naszpikować paseczkami boczku, doprawić solą i papryką. Brytfankę lub…