Składniki: 4 kromki pieczywa tostowego 150 g camemberta 1 gruszka 4 łyżki żurawiny 1 łyżka masła 1 łyżka cukru 1 łyżka soku z cytryny Sposób wykonania: Obrane gruszki pokroić na kawałki, po czym zalać je 1 l wody z dodatkiem cukru i soku z cytryny i gotować około 3 minut. Po tym czasie odcedzić i…
Tag: zapiekane
Listy
Zapiekanka z kiełbasą
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 1/2 opakowania makaronu świderki 2 pęta cienkiej kiełbasy 2 cebule 30 dag. sera żółtego sól Przygotowanie: Kiełbasę i cebulę pokrojoną w kostkę, podsmażamy na patelni. Gotujemy makaron, przecedzamy, przekładamy do naczynia do zapiekania i dodajemy kiełbasę. Mieszamy, posypujemy startym serem, przykrywamy. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Kilka minut przed końcem pieczenia odkrywamy. Przepis…
Listy
Zapiekanka jęczmienna
by Marzena Gad • • 0 Comments
Listy
Ryż z jabłkami z piekarnika
by Ela Komsta • • 0 Comments
Składniki: 1 l ryżu 3 łyżki roztopionego masła masło do formy 4 jabłka ¼ szkl cukru pudru 3 jajka ½ łyżeczki cynamonu ½ szkl. cukru pudru do żółtek Sposób wykonania: Ryż ugotować według opisu na opakowaniu po czym wymieszać z roztopionym masłem. Następnie żółtka utrzeć razem z cukrem i dodać do makaronu. Całość wymieszać…
Listy
Przekąska z krewetek i ogórka konserwowego
by Gabrysia Radosz • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg oczyszczonych dużych krewetek 1 łyżka tartej bułki 2 łyżki oleju 1 łyżka mąki pszennej 1 jajko cytryna koper sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone odwłoki krewetek przekroić wzdłuż na połowę, przyprawić, odstawić na 30 minut. Jajko zmiksować ze szczyptą soli. Krewetki obtoczyć w mące, moczyć w jaku, panierować w tartej bułce. …