Składniki: 400 g mini kolb kukurydzy z puszki 8 małych chilii 2 łyżki oliwy sól Sposób wykonania: Kukurydze odcedzić z zalewy i wrzucić ją na patelni z rozgrzaną oliwą. Dodać posiekane chili i smażyć do zarumienienia się kukurydzy. Na sam koniec doprawić do smaku solą.
Tag: zakąski
Przekąski
Koreczki z szynki, pieczarek i sera
by Kaja Pawińska • • 0 Comments
Składniki: 4 plasterki szynki 4 plasterki żółtego sera 8 zielonych oliwek 4 pomidorki 8 marynowanych pieczarek 8 korniszonów majonez ketchup Sposób wykonania: Plasterek szynki położyć na plasterki sera i zawinąć całość w rulon, pokroić go na 4 części. Następnie paprykę pokroić w kostkę a pomidorki na mniejsze kawałki. Nabijać na wykałaczki roladki z szynki i…
Przekąski
Szynka, jajko i groszek w galarecie
by Ptryk Uciński • • 0 Comments
Przekąski
Słowackie placki
by Olivier Kotlarski • • 0 Comments
Składniki: 1 kg mąki 2 op. drożdży w proszku 2 jajka 2 szkl. mleka oliwa 4 łyżeczki startego sera czosnek majonez ketchup Sposób wykonania: Do mąki wbić jajka, wlać mleko i dodać rozkruszone drożdże. Całość dokładnie wyrobić. Powstałe ciasto zawinąć w folie aluminiową posmarowana oliwą. Wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia ciasto podzielić…
Przekąski
Kwadratowe koreczki
by Dagmara Leś • • 0 Comments
Składniki: 1 serek homogenizowany 20 dag szynki konserwowej w plastrach 20 dag sera żółtego w plastrach łyżeczka żelatyny Sposób wykonania: Do sera dodać żelatynę rozpuszczoną w odrobinie wody, dokładnie wymieszać . Następnie na przemian układać plasterki sera i szynki, każdy smarując serkiem. Wstawić do lodówki aby serek zastygł i złączył poszczególne warstwy. Następnie pokroić w…