Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z wkładką

Bulion wołowy z makaronem i mięsem

Składniki: 50 dkg mięsa wołowego z kością 1,5 litra bulionu warzywnego 1 listek laurowy kilka ziaren pieprzu sól i pieprz do smaku 15 dkg makaronu nitki Sposób przyrządzenia: Mięso zalać bulionem warzywnym, dodać liść laurowy i pieprz, powoli gotować aż mięso zmięknie. Mięso obrać z kości i ponownie dodać do bulionu, przyprawić solą i pieprzem,…

Zupa rybna z jajkiem

Składniki: 30 dkg filetów z pangi podzielonych na porcje 2 ugotowane na twardo, pokrojone na połowę jajka 2 liście sałaty lodowej pokrojonej w paseczki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety rybne zalać 4 szklankami zimnej wody, doprowadzić do wrzenia, dodać przyprawy i powolutku gotować przez 5 minut, dodać paseczki sałaty, gotować jeszcze 2 minuty. Skorygować smak…

Zupa ryżowa z wkładką mięsną

Składniki: 1 podzielony na 8 części kurczak 1 szklanka ryżu 2 pokrojone w kostkę cebule 3 drobno posiekane ząbki czosnku posiekany koper sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Podzielonego na porcje kurczaka zalać 2 litrami zimnej wody, powoli gotować. Gdy kurczak będzie miękki wyjąć go z bulionu, odłożyć. Do wywaru dodać ryż, cebulę, czosnek, gotować aż ryż…