Składniki:
- ½ kg wiśni
- ½ kg porzeczek
- 1 kg cukru
- 25 ml wiśniówki
Składniki: 100 ml wina lodowego 10 ml brandy 10 ml wiśniówki kostki lodu 1 wisienka koktajlowa strata skórka z cytryny Sposób wykonania; Do shakera wlać wino, brandy i wiśniówkę. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Wrzucić kostki lodu oraz wisienkę koktajlową. Udekorować skóra cytrynową.
Składniki: ¼ litra gorącej, mocnej kawy 5 łyżeczek śmietanki 40 ml wiśniówki cukier Sposób wykonania: Do filiżanki wlać kawę po czym wlać wiśniówkę oraz śmietanę. Delikatnie wymieszać i doprawić do smaku cukrem.
Składniki torebka herbaty z hibiskusa pół pomarańczy szczypta cynamonu szczypta imbiru 50 ml wiśniówki kilka wiśni z kompotu Sposób wykonania: Herbatę zaparzyć w gorącej wodzie około 5 minut. W między czasie z pomarańczy wycisnąć sok i wlać go do herbaty. Dodać jeszcze wiśniówkę, imbir oraz cynamon. Całość wymieszać i podgrzać ale już nie gotować. Przelać…