Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z wędlinami

Kotlety z mortadeli z serem

Składniki: 50 dag mortadeli jajko 3 plastry żółtego sera sól pieprz olej mąka Sposób wykonania: Mortadele pokroić w plastry, które obtoczyć w roztrzepanym jajku a potem w mące. Usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Pod koniec smażenia na każdym kawałku ułożyć plasterek sera i posypać całość przyprawami. Trzymać…

Roladki z chrzanem

Składniki: 10 plasterków szynki 10 jajek słoik chrzanu sałata sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i posiekać po czym dodać chrzan i całość dokładnie utrzeć. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Powstałą masa posmarować plasterkami szynki i zawinąć je w ruloniki, które ułożyć na półmisku wyłożonym liści sałaty.

Roladki z nadzieniem

Składniki: 30 dag szynki konserwowej słoiczek ostrego chrzanu 10 jajek sól szczypiorek pomidor ogórek Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je zemleć i dodać do nich chrzan. Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Powstałą masę nałożyć na plastry szynki  i zwinąć je w ruloniki które ułożyć na talerzu. Posypać szczypiorkiem i…

Kiełbaski w glazurze morelowej

Składniki: 1 kg kiełbasek pieczonych lub grillowanych 1 ½ szklanki dżemu morelowego 3 łyżki ostrej musztardy 1 ½ łyżki przyprawy do zup olej Sposób przyrządzenia: Dżem lekko podgrzać lub zmiksować, wymieszać z ostrą musztardą i przyprawą do zup. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Podpieczone lub grillowane kiełbaski posmarować olejem i przygotowaną glazurą i podpiec w piekarniku…

Kiełbaski w glazurze z dżemu porzeczkowego

Składniki: 1 kg kiełbasek grillowanych 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 2-3 łyżki ostrej musztardy 1/5 łyżeczki przyprawy do zup w płynie Sposób przyrządzenia: Kiełbaski ponakłuwać, posmarować olejem i lekko podpiec, na grilu lub w piekarniku. Do miseczki wyłożyć dżem z czarnej porzeczki, dodać musztardę i przyprawę w płynie. Wszystko dokładnie zmiksować, lekko podgrzać. Kiełbaski…